Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Ağırlıklı Sınıf

Öncelikle belirtmek isteriz ki "TÜM SINIF VE ÖĞRENCİLERİMİZ ÖZELDİR"

Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Ağırlıklı sınıfımızda hedefimiz öncelikli olarak; öğrencilerimizin yabancı dil pratiğini geliştirmek ve kendine güvenen kişiler olmaları yolunda onlara destek vermektir.  Bizler öğrencilerimizin eğlenerek öğrenen öğrenciler olmalarını, İngilizceyi aktif olarak kullanan bireyler olmalarını istiyoruz. Okul olarak katılmayı istediğimiz Avrupa Birliği ülkeleri ile yapılacak olan ERASMUS, eTWİNNİNG gibi projelerde aktif rol almalarını, gramer açısından da bir üst sınıf düzeyine getirmeyi hedefliyoruz. Bu hedeflere başarıyla ulaşmak için siz değerli velilerimizin bu süreçte gerekli desteği sağlayacağına inanıyoruz. Okul yönetimi, Öğretmen, öğrenci ve veli iş birliği ile başarıya hep birlikte ulaşacağız.

23.06.2022 2988

GAZİLER İMAM HATİP ORTAOKULU 2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

YOĞUNLAŞTIRILMIŞ YABANCI DİL AĞIRLIKLI SINIF BİLGİLENDİRME NOTU

Okulumuz bünyesinde açılan "5.sınıf Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Sınıfı" için merak edilen soruların cevaplarını, okul WEB sitemizde yer vermek amacıyla bu bilgi notu hazırlanmıştır. Sizlerden gelebilecek sorulara cevap vermeye çalışarak, siz değerli velilerimizi bilgilendirmek istedik.

1.Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Sınıfı tüm sınıflarda uygulanacak mı?

Hayır, uygulanmayacak.

2.Haftada kaç saat İngilizce dersi görecekler?

10 ders saati İngilizce dersi görecekler.

3.Dersler ne zaman başlayıp ne zaman bitecek?

Okulumuzdaki bütün öğrencilerin dersi sabah 8.30'da başlayıp saat 14.45 de bitecektir. Her gün toplam 7 ders işleyecekler.

4. Yabancı Dil Sınıfına öğrenci seçimi nasıl ve ne zaman yapılacak?

Başvurular 15 Ağustosa kadar alınacak olup başvuran öğrencilerin not ortalamalarına göre sıralanarak sınıf oluşturulacaktır.

5. Sonraki yıllarda da aynı şekilde mi olacak?

Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Sınıfının 5,6,7 ve 8.sınıfta uygulanması planlanmaktadır.

6. Yabancı Dil Ağırlıklı sınıfların müfredatında hangi dersler olacak?

DERSLER

HAFTALIK