DÜNYA ARAPÇA GÜNÜ

Arapça, günümüz itibariyle sadece dini terminolojide değil; sanat, kültür, edebiyat, medya, turizm, güvenlik ve sağlık gibi birçok sektörde de en çok aranan temel diller arasında yer almaktadır. Arapça, çoğunluğu Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da yaşayan yaklaşık 450 milyon kişi tarafından konuşulan bir dil olup Birleşmiş Milletlerin altı resmi dilinden biridir.

Dünya genelinde tüm Müslümanlar için, öncelikle kutsal kitabımızın dili olarak önemli bir konum teşkil eden Arapça, Hz. Peygamber'in sünnetini anlamak, İslam kültür ve medeniyet mirasımızı ilk kaynaklarından okuyabilmek adına yeni nesiller tarafından öğrenilmesi oldukça önemli bir dildir.

Bizler de okulumuzda bu bilinici arttırmak için Dünya Arapça Günü kapsamında Arapça etkinliklerden oluşan bir program düzenledik. Programı hazırlayan Arapça Zümresi öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve katılan velilerimize teşekkür ederiz.

29.12.2022 573

29-12-202229-12-2022